Alternativní dodavatel zemního plynu a elektrické energie – společnost Energie2, a. s., Praha zaznamenal v závěru roku 2012 významný nárůst prodeje, ve srovnání se stejným obdobím předchozího roku. Nejsilnějšími byly poslední tři měsíce, kdy firmě přibylo několikanásobně více zákazníků, především z řad domácností, než tomu bylo rok předtím. Rozhodujícím činitelem pro změnu dodavatele jsou nadále ceny plynu i elektřiny, které má Energie2 výhodnější než dominantní dodavatelé v jednotlivých regiónech. Informoval o tom ředitel  Energie2, a.s., Dávid Vlnka.

 

,,Lidé si už zvykli, že nejvhodnější čas na změnu dodavatele energie je v závěru roku. Rovněž prodejci soustřeďují své kampaně na závěr roka. Podle našich zkušeností jsou silnými v prodeji všechny měsíce od září do konce roku a nejsilnějšími jsou poslední tři měsíce v roku. Zájem domácností o změnu je téměř stejný jak u  plynu, tak u elektřiny. Zatímco v minulosti byl zájem o změnu dodavatele u plynu výrazně vyšší, nyní již mají i domácnosti zájem o změnu dodavatelů u obou komodit více vyrovnaný a dávají přednost výhodnějším alternativním dodavatelům. Předpokládáme, že trh bude nadále soupeřit o zákazníka, který z toho bude těžit nižšími cenami energií“, konstatoval D. Vlnka.

 

Dodal, že Energie2, a. s. patří nadále mezi dodavatele s výhodnými cenami energií pro své odběratele. Zákazníci tak mohou ve srovnání s dominantními dodavateli ušetřit stovky, či tisíce korun ročně. Výhodou je, že zákazník má obě komodity od jednoho dodavatele a postačí mu jen jedna faktura. Mezi klienty Energie2 patří nejen domácností, ale i firmy, města a obce, nemocnice, nebo velká obchodní centra.

Změnu může zákazník zrealizovat velice rychle. Není-li vázán na dobu určitou, potom na rychlou změnu během jednoho měsíce stačí jenom podpis smlouvy a plné moci. Při uzavření smlouvy přes internet dostane zákazník navíc ještě 2 % slevu.

 

,,Další možností je návštěva naší centrály v Praze, či osobní návštěva energetického poradce. Zákazníkům poskytujeme profesionální zákaznickou péči a energetické poradenství. Plynoměr nebo elektroměr však nadále spravuje tradiční provozovatel distribuční soustavy, který odstraňuje i případné poruchy. Pro zákazníky nabízíme i sdruženou fakturaci – spojení více odběrných míst do jednoho daňového dokladu a optimalizaci zálohových plateb na základě reálné spotřeby“, řekl D. Vlnka.

 

Energie2 úspěšně působí na českém, slovenském i polském trhu. Jejími zákazníky jsou velkoodběratelé i maloodběratelé obou komodit. Firmě se vyplácí strategie diverzifikace. Obchoduje s různými druhy energií (plyn, elektřina), zabývá se velkoprodejem i maloprodejem.

 

Kontaktní informace pro ČR:   Energie2, a. s.,Praha, Křenova 438/7, 162 00 Praha 6, Veleslavín,  tel: 844 000 010,  email: info@energie2.cz  ,  www.energie2.cz